Stowarzyszenie Gmin Pojezierza Wałeckiego

7- 8 maja br miasto Wałcz prezentowało swoją ofertę turystyczną podczas  „Pikniku nad Odrą" w Szczecinie w ramach stoiska Stowarzyszenia Gmin Pojezierza Wałeckiego. Szczecińskie targi turystyczne mają już swoją 25 – letnią tradycję i podczas majowego weekendu ściągają na  Wały Chrobrego setki wystawców  i dziesiątki tysięcy zwiedzających. Nie mogło nas zatem tam zabraknąć. A atrakcji na naszym stoisku nie brakowało. Hitem okazało się koło szczęcie, które kryło w sobie rebusy, quizy i nagrody specjalne w postaci darmowych biletów na rejs żaglówką podczas  „Festiwalu Dwóch Jezior".  Wszystkich zaglądających do naszego namiotu, zapraszaliśmy na aktywny wypoczynek do Wałcza.

- Ten rok będzie zupełnie inny w branży turystycznej. Wiele osób wybiera urlop w Polsce. Miejsca nad morzem brak tak więc my polecamy jeziora wokół Wałcza - mówi Bogusława Towalewska burmistrz Wałcza.

Nasze stoisko i główna scenę „Pikniku nad Odrą" w niedzielne południe uświetnił występ „Majtków Bosmana", którzy gorąco zapraszali do Wałcza na „Festiwal Dwóch Jezior"

Zapraszamy do zapoznania się ze strona festiwalu: http://www.walcz.pl/web/festiwal-dwoch-jezior/strona-glowna oraz zgłaszania swojego udziału w zawodach smoczych łodzi, zawodach wędkarskich i wałeckim triathlonie wodnym

A Mieszkańców Wałcza już dziś zapraszamy na nasze stoisko 18 czerwca podczas Festiwalu Natury. Przygotowaliśmy wiele atrakcji zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych